V sobotu 15. dubna 2023 se v jičínské lipové aleji již pojedenácté sešli běžci a běžkyně všech věkových kategorií, aby poměřili své síly v již tradičním jarním běžeckém závodě. I když počasí bylo chladné a trasa občas bahnitá a plná kaluží, téměř 50 dětí a 40 dospělých se nenechalo odradit a přišli si užít společné sportovní dopoledne.

Po zrušeném 8. ročníku a po individuálním 9. ročníku běžce všech věkových kategorií letos konečně čekal opět jeden poctivý Jarní běh lipovou alejí se vším všudy!

JBLA za covidu

24.04.2021
Vzhledem k pandemii covidu-19 a k nařízeným restrikcím byli organizátoři JBLA nuceni plánovaný 8. ročník běhu zrušit. Jelikož naděje umírá poslední, měli však v záloze náhradní plán.
V sobotu 13. dubna se konal již sedmý ročník Jarního běhu lipovou alejí. Organizátoři se rozhodli letos poprvé rozšířit dětský závod na více kategorií, konkrétně se jednalo o kategorie do devíti, jedenácti, třinácti a patnácti let, které se utkaly na tratích přibližně od čtyř do osmi set metrů.
O víkendu se v lipové aleji uskutečnil již šestý ročník jarního běhu. Délka okruhu který museli závodnicí absolvovat, byla 5,9 kilometru. Závod byl vypsán pro kategorie muži do 39 a nad 39 let, dále kategorie ženy a děti.
Sokol Jičín uspořádal v sobotu 5. ročník Jarního běhu lipovou alejí. Na trať dlouhou 5,9 km se vydalo 56 účastníků a 13 dětí Start i cíl byl u restaurace u Šuků. Absolutním vítězem se stal Petr Soukup.
V sobotu 11. dubna 2015 se uskutečnil již 3. ročník Jarního běhu lipovou alejí. Pořadatelé z oddílu sportovní gymnastiky Sokola Jičín připravili pro závodníky příjemnou 6 km trať vedoucí lesoparkem Čeřovka, jabloňovou alejí u Bílého Mlýna, stoupáním pod Zebín a především celým lipovým stromořadím.
Za krásného slunečného počasí proběhl již 2. ročník Jarního běhu lipovou alejí. V sobotu 19.4.2014 byla pro běžce připravena zajímavá 5,9 km dlouhá trať, která je provedla nejen po celé délce lipové aleje, ale i po lesoparku Čeřovka a na rozkvetlé louky u Bílého Mlýna.
První ročník běžeckého závodu jičínských sokolů se uskutečnil v sobotu 13. 4. 2013. Zkušební 0. ročník, který proběhl o rok dříve téměř ve shodný termín byl velmi úspěšný a díky tomuto pozitivnímu ohlasu byl připraven oficiální ročník číslo 1.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky